Filet z Pražmy královské s omáčkou z přepuštěného másla

Spojení lahodného masa a bohaté omáčky – tento pokrm září svou jednoduchostí i sofistikovaností chutí, přinášejících nezapomenutelný gastronomický zážitek.

Ingredience (2 x porce)

Na omáčku

Na ozdobu

Postup přípravy

  1. Nejprve si připravíme maso. Filet z Pražmy královské osolíme a opepříme z obou stran. Můžeme použít další bylinky nebo koření podle svého gusta.
  2. Na pánvi zahřejeme olivový olej na střední teplotu. Položíme filety na pánev a smažíme je asi 3-4 minuty z každé strany, nebo dokud nejsou propečené podle naší preference. Poté je vyjmeme z pánve a necháme odpočinout na teplém místě.
  3. Nyní je čas na přípravu omáčky z přepuštěného másla – v hrnci rozehřejeme máslo na střední teplotu, dokud se nerozpustí a začne lehce pěnit. Pokračujeme ve vaření, dokud se máslo nezačne zlatě hnědit a uvolňovat vůni oříšků. Dáváme pozor, ať se nezačne připalovat.
  4. Jakmile je máslo přepuštěné a zlatě hnědé, přidáme jemně nasekaný česnek a piniové oříšky s pažitkou a kousíčky rajčat. Mícháme a vaříme asi 1-2 minuty, než česnek změkne.
  5. Odebereme hrnec z plotny a vmícháme do omáčky šťávu z citronu. Ochutnáme a případně dosolíme a dopepříme podle své chuti.
  6. Filety přelijeme touto lahodnou omáčkou z přepuštěného másla. Podáváme je například s opečenými nebo vařenými brambory či jinou oblíbenou přílohou. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,160.88 kcal | Protein: 31.61 g | Sacharidy: 4.37 g | z toho cukr: 1.89 g | Tuk: 115.54 g | z toho nas. MK: 57.15 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3975-filet-z-prazmy-kralovske-s-omackou-z-prepusteneho-masla