Cibuláda

Tato cibulová pochoutka se výborně hodí ke grilovanému nebo pečenému masu a také do burgerů. Vydrží několik týdnů a jelikož se uchovává ve skleničkách jako zavařenina, může být také nápaditým dárkem pro někoho, komu chcete udělat radost gurmánským zážitkem a domácím produktem.

Ingredience (10 x porce)

Postup přípravy

  1. Na středním plameni si rozehřejeme v hlubokém kastrolu olej a vsypeme do něj cibuli.
  2. Přiklopíme poklicí a asi 40 minut dusíme. Cibule by se neměla smažit, ale dusit, aby pomalu zkaramelizovala. Občas promícháme.
  3. Přidáme cukr, ocet, pepř a sůl, chvilku mícháme, aby se cukr rozpustil a chutě se rovnoměrně spojily. Ještě 10 min povaříme, aby cibuláda zhoustla a proměnila se v sirup.
  4. Naplníme ji do skleniček (nejlépe se širokým hrdlem) a obrátíme dnem vzhůru. Necháme vychladnout.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 237.33 kcal | Protein: 2.22 g | Sacharidy: 34.90 g | z toho cukr: 27.88 g | Tuk: 9.40 g | z toho nas. MK: 1.35 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3982-cibulada