Tato tradiční česká pochoutka spojuje bohatou chuť čočky s osvěžující kyselou příchutí. Jedná se o lahodné jídlo, které zahřeje v chladných dnech a potěší chuťové buňky svou skvělou kombinací ingrediencí. Čočka na kyselo je oblíbená pro svoji výživnost, jednoduchost přípravy a skvělou možnost variace podle osobních preferencí.
Ingredience (4 x porce)
K podávání
Postup přípravy
Opláchnutou čočku namočíme a necháme nabobtnat ve vodě. Potom ji uvaříme doměkka.
Na oleji osmažíme cibuli nakrájenou na kostičky dozlatova. Zaprášíme moukou, zalijeme vodou scezenou z čočky. Dochutíme octem a povaříme.
Pak přidáme uvařenou čočku a podle chuti osolíme.
Čočku na kyselo podáváme s uvařeným párkem a chlebem, případně s kyselou okurkou a vejcem natvrdo či volským okem. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 951.79 kcal |
Protein: 59.27 g |
Sacharidy: 72.47 g |
z toho cukr: 6.15 g |
Tuk: 47.39 g |
z toho nas. MK: 14.33 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3987-cocka-na-kyselo