Kuřecí vývar se zeleninou a nudlemi

Kuřecí vývar je známý svým povzbuzujícím účinkem a úžasnou schopností zahřát tělo i duši. Tento recept je nejen chutný, ale také výživný a skvělý pro různé příležitosti.

Ingredience (6 x porce)

Postup přípravy

  1. Troubu si předehřejeme na 230 °C a připravíme si plech. Mezitím si oloupeme zeleninu, ale nekrájíme ji. Slupky nevyhazujeme, ponecháme je stranou na pracovní ploše.
  2. Až bude trouba předehřátá, vložíme na plech kuřecí skelet, zeleninu a pečeme 20–25 minut na 230 °C. Jakmile budou suroviny zapečené a získají zlatavou barvu, přemístíme je do většího hrnce.
  3. Přidáme k nim slupky ze zeleniny a zalijeme studenou vodou. Do hrnce dále vložíme nové koření, bobkový list, libeček, sůl a pepř a vše zvolna vaříme 1,5–2 hodiny na mírném plameni. V průběhu vaření z povrchu vývaru sbíráme pěnu, aby zůstal čirý.
  4. Mezitím si uvaříme nudle dle pokynů na obalu.
  5. Po uplynutí uvedeného času vývar přecedíme přes plátno nebo jemné sítko. Ze skeletu obereme zbylé maso a přidáme ho do scezeného vývaru.
  6. Zeleninu, která se ve vývaru vařila, nakrájíme na malé kostičky a také přidáme do vývaru.
  7. Do hlubokého talíře dáme nudle, přilijte vývar a nakonec jej posypeme petrželovou natí. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 118.74 kcal | Protein: 4.81 g | Sacharidy: 20.66 g | z toho cukr: 5.35 g | Tuk: 0.89 g | z toho nas. MK: 0.09 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/3994-kureci-vyvar-se-zeleninou-a-nudlemi