Těstovinový salát s tuňákem, pestem a mozzarellou

Těstovinový salát nemusí vždy znamenat jídlo “co dům dal” nebo zpracování zbytků. Tento lehký a svěží salát plný úžasných chutí vám nabídne kus Itálie přímo u vás doma.

Ingredience (2 x porce)

Postup přípravy

  1. Uvaříme si těstoviny dle pokynů na obalu.
  2. Uvařené těstoviny scedíme a přendáme do větší mísy. Smícháme se 2 lžícemi oleje a oreganem. Necháme vystydnout na pokojovou teplotu.
  3. Přidáme pesto a pořádně promícháme.
  4. Přidáme rajčata rozkrojená na poloviny nebo čtvrtky, na vlákna natrhanou mozzarellu, lístky bazalky a tuňáka zbaveného oleje.
  5. Vše pečlivě promícháme a podáváme dozdobené bazalkovými listy. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 1,525.77 kcal | Protein: 67.82 g | Sacharidy: 114.66 g | z toho cukr: 9.09 g | Tuk: 84.10 g | z toho nas. MK: 22.25 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4004-testovinovy-salat-s-tunakem-pestem-a-mozzarellou