Smažené krevety

Krevety smažené v panko strouhance jsou jedním z těch pokrmů, které spojují výraznou chuť mořských plodů s křupavostí a lehkostí strouhanky. Tato receptura představuje jednoduchý a přesto ohromně lahodný způsob, jak připravit krevety, které zmizí ze stolu v řádu vteřin. Křupavá strouhanka vytváří vnější obal, který perfektně kontrastuje s měkkým a šťavnatým masem krevet. Tento pokrm je ideální volbou pro rychlou večeři nebo jako pohostinný předkrm pro návštěvu.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Krevety očistíme. Nejprve odstraníme hlavu, poté sloupeme krunýř a nohy. Poslední článek ocasu ponecháme. Ostrým nožem vedeme 2 mm podélný řez, odkryje se nám střívko, které odstraníme. Stejný řez provedeme ze spodní strany krevety a také vyjmeme střívko. Krevety důkladně opereme a zakapeme 1 lžící citrónové šťávy.
  2. Krevety obalíme ve škrobu, následně v osolených žloutcích a nakonec v panko strouhance. Smažíme na rozpáleném oleji dozlatova.
  3. Krevety podáváme zakápnuté citrónovou šťávou s vychlazenou omáčkou a zelným salátkem. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 78.70 kcal | Protein: 2.38 g | Sacharidy: 0.62 g | z toho cukr: 0.12 g | Tuk: 7.38 g | z toho nas. MK: 1.90 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4037-smazene-krevety