Kari rýže s krevetami

Kari rýže s krevetami je lahodné exotické jídlo, které zaujme pikantním kari kořením, chutnými krevetami, osmaženou rýží a šťavnatou zeleninou. Tato chuťová exploze spojuje výrazné chutě a aromata, nabízí jedinečný gastronomický zážitek a osloví všechny milovníky pikantní kuchyně a mořských plodů. Navíc určitě oceníte, že je tento pokrm hotový "raz dva". :-)

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Rýži si uvaříme dle pokynů na obalu, případně v rýžovaru.
  2. V malé pánvi či hrnci si na 1 lžíci oleje osmahneme mraženou zeleninu. Osolíme a opepříme. Jakmile máme hotovou zeleninu, vyjmeme ji z pánve a dáme stranou.
  3. Na pánev přidáme ještě trošku oleje a osmahneme na něm nasolené a napepřené krevety do zrůžovění (asi 3-4 minuty).
  4. Ve velké hluboké pánvi rozehřejeme dvě lžíce rostlinného oleje a vsypeme na něj lžíci kari koření. Přidáme hotovou rýží a pořádně promícháme, než se nám rýže zabarví od kari koření. Snížíme plamen.
  5. Přidáme zeleninu a krevety a ještě asi 2 minuty necháme restovat. Ihned podáváme.
  6. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 356.30 kcal | Protein: 15.96 g | Sacharidy: 68.84 g | z toho cukr: 0.01 g | Tuk: 0.86 g | z toho nas. MK: 0.19 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4049-kari-ryze-s-krevetami