Zelené kari s krevetami

Zelené kari s krevetami je rychlý a chutný recept, který vás okouzlí výraznými exotickými chutěmi a bohatou barevností. Tato jednoduchá, ale elegantní kombinace čerstvých krevet, zelené kari pasty a šťavnaté zeleniny v kokosovém mléku slibuje skvělý gastronomický zážitek. Připravte se na dobrodružství v kuchyni a uvařte si tento lahodný pokrm, který okamžitě přenese vaše chuťové buňky do světa vůní a chutí Asie.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Nejprve si očistíme a nakrájíme zeleninu na větší kousky.
  2. Rýži uvaříme podle návodu na obalu (nebo v rýžovaru), dokud není měkká a nadýchaná. Odstavíme a necháme stranou.
  3. Na pánvi rozehřejeme olej a přidáme zelenou kari pastu a krátce restujeme, dokud nezačne uvolňovat aroma. Poté přidáme kokosové mléko a vaříme na mírném ohni, dokud omáčka nezhoustne.
  4. Do omáčky přidáme nakrájenou mrkev, červenou papriku, cibuli a fazolové lusky. Vaříme, dokud zelenina nezměkne, ale stále zůstane šťavnatá.
  5. Přidáme oloupané a očištěné krevety. Vaříme je 3-4 minuty, dokud nezískají růžovou barvu a stanou se pevnými.
  6. Servírujeme tak, že do hlubokého talíře nebo misky vložíme 2 kopečky uvařené rýže a zalijeme omáčkou se všemi ingredinecemi.
  7. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 690.95 kcal | Protein: 22.93 g | Sacharidy: 76.15 g | z toho cukr: 7.91 g | Tuk: 31.82 g | z toho nas. MK: 22.34 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4051-zelene-kari-s-krevetami