Dnes si připravíme tradiční boloňskou omáčku s nezapomenutelným twistem – olivami. Tato receptura přináší dokonalý orchestr chutí. Připravte se na italský gastronomický zážitek, který okouzlí vaše chuťové pohárky a posune boloňskou omáčku na novou úroveň.
Ingredience (6 x porce)
Na posypání
Postup přípravy
Cibuli a stroužky česneku si oloupeme, mrkev omyjeme a oškrábeme. Řapíkatý celer omyjeme.
Mrkev, cibuli, řapíkatý celer a slaninu nakrájíme na kostičky, česnek na plátky.
Slaninu orestujeme na oleji a přidáme cibuli. Jakmile cibule zesklovatí, přidáme česnek, mrkev a řapíkatý celer – orestujeme.
Přidáme mleté maso, osolíme a opepříme, občas promícháme, aby se kousky od sebe oddělily.
Přidáme víno a rajčatový protlak. Pečlivě promícháme, zarestujeme a přidáme krájená rajčata.
Poté přilijeme vývar podle potřeby. Jen tolik, aby se maso se zeleninou mohlo dusit.
Osolíme a opepříme. Přikryté a na mírném ohni dusíme doměkka. Občas promícháme.
Nakonec dochutíme bazalkou a oreganem, přidáme na kolečka nakrájené olivy. Podáváme se špagetami a zasypeme strouhaným čedarem. Dobrou chuť! :-)
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 322.29 kcal |
Protein: 26.18 g |
Sacharidy: 9.69 g |
z toho cukr: 5.98 g |
Tuk: 17.45 g |
z toho nas. MK: 7.29 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4057-bolonska-omacka-s-olivami