Jednoduchá vepřová čína

Na čínu je třeba nejprve naložit maso do marinády. Po restování je možné experimentovat s různými druhy zeleniny na pánvi. Výborně chutnají v číně bambusové výhonky. Jako příloha se hodí rýže nebo čínské nudle.

Ingredience (6 x porce)

Naložené vepřové maso

Do woku

Postup přípravy

  1. Vepřové maso nakrájíme na kostičky. V uzavíratelné míse smícháme ingredience na marinádu a promícháme s vepřovým.
  2. Uzavřeme a dáme do lednice nejlépe na noc. Občas promícháme nebo protřepeme.
  3. Na pánev wok dáme lžíci oleje a restujeme maso s marinádou. Restujeme na mírnou teplotu asi 30 minut, mícháme.
  4. Mezitím si nakrájíme očištěnou zeleninu na proužky, mrkev nakrájíme škrabkou na hobliny.
  5. Dáme k restovanému vepřovému masu, mírně podlijeme a podusíme do změknutí.
  6. Podáváme s rýží nebo s čínskými nudlemi.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 339.54 kcal | Protein: 20.58 g | Sacharidy: 19.59 g | z toho cukr: 8.88 g | Tuk: 19.25 g | z toho nas. MK: 2.95 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4074-jednoducha-veprova-cina