Šťavnaté kuřecí paličky ve výborné marinádě, které můžete podávat se salátem, pečivem nebo bramborovou přílohou. Podle velikosti paliček je třeba pohlídat dobu smažení, což je nejnáročnějším krokem z celého postupu.
Ingredience (2 x porce)
Na smažení
Postup přípravy
Kuřecí dolní stehna rozpůlíme nebo koupíme jen kuřecí špalíčky. Ty zbavíme kůže. Připravíme si uzavíratelnou mísu.
Smícháme jogurty a koření, kromě soli. Špalíčky zbavíme kůže a vložíme do marinády. Necháme v míse pod poklicí přes noc (v lednici), občas promícháme. Kdo má rád ostřejší, může přidat do marinády chilli.
Před obalováním necháme důkladně okapat a dobře osolíme z obou stran. Obalujeme v trojobalu. Nejprve osmažíme v oleji jednu stranu, otočíme, snížíme teplotu a pomalu propékáme z druhé strany přibližně 15 minut.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 1,160.75 kcal |
Protein: 76.64 g |
Sacharidy: 20.30 g |
z toho cukr: 8.85 g |
Tuk: 83.01 g |
z toho nas. MK: 25.13 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4075-kureci-palicky-na-zpusob-kfc