Kuřecí prsa v marinádě s pestem

Stačí si na pár hodin naložit kuřecí prsa do voňavé marinády a připravíte chutnou večeři, ke které se hodí jakákoliv těstovinová příloha. Pozor na to, jaký použijete česnek, nejvýraznější chuť má český česnek ze zahrádky nebo od farmářů.

Ingredience (4 x porce)

Kuřecí prsa

Těstoviny

Postup přípravy

  1. Kefír smícháme s pestem, sójovou omáčkou a paprikou. Kuřecí prsa nakrájíme na kousky a promícháme s marinádou. Necháme několik hodin v lednici.
  2. Vše dáme do zapékací mísy a posolíme. Pečeme na 180 °C asi 45 minut, pod poklicí.
  3. Ke konci pečení si připravíme omáčku. Rozehřejeme máslo, smícháme s moukou a necháme zrůžovět. Pomalu zaléváme mlékem a důkladně promícháme.
  4. Do omáčky přidáme prolisovaný česnek, pesto, sůl a pepř, případně chilli.
  5. Upečené kousky masa (pouze kousky masa) vmícháme do omáčky. Uvaříme těstoviny v osolené vodě.
  6. Podáváme s těstovinami a sypeme parmezánem.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 696.89 kcal | Protein: 40.44 g | Sacharidy: 63.62 g | z toho cukr: 12.85 g | Tuk: 29.51 g | z toho nas. MK: 10.64 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4086-kureci-prsa-v-marinade-s-pestem