Salámové bulky

Jednoduché, rychlé pečivo s kousky salámu nebo uzeniny. Na křupavou bulku stačí dát už jen máslo, doplnit o zeleninu a máte skvělou rychlou večeři nebo svačinu.

Ingredience (12 x porce)

Postup přípravy

  1. Do robotové mísy vsypeme mouku. Uprostřed uděláme důlek a rozdrobíme do něho droždí. Důlek zalijeme vlažnou vodou a chvíli necháme vzejít kvásek.
  2. Poté přidáme sůl, 2 lžíce rozpuštěného sádla, zapneme robota a uhněteme těsto.
  3. Před dokončením těsta přisypeme na drobné kostičky nakrájený salám a vmícháme do těsta.
  4. Těsto necháme asi hodinu kynout na teplém místě. Po vykynutí si rozdělíme na díly o gramáži 80-90 g. Z dílů vytvarujeme požadované tvary, klademe na plech vyložený pečícím papírem a necháme ještě 30 minut kynout.
  5. Po vykynutí potřeme zbytkem rozpuštěného sádla, posypeme solí a kmínem a pečeme v předem vyhřáté troubě na 200 stupňů 20-30 minut.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 186.15 kcal | Protein: 5.60 g | Sacharidy: 24.27 g | z toho cukr: 0.18 g | Tuk: 7.10 g | z toho nas. MK: 2.99 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4090-salamove-bulky