Domácí kohout na smetaně je skutečnou pochoutkou. Maso je měkké, šťavnaté s příchutí zvěřiny. Jeho příprava je snadná a urychlit ji můžete vařením v tlakovém hrnci. Podávat můžete s knedlíkem, rýží, těstovinami.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Maso opláchneme, naporcujeme, osolíme, opepříme.
V tlakovém hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm na kousky nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, celý pepř, tymián, nové koření, hořčici a společně opékáme.
Maso vložíme do hrnce a ze všech stran opečeme, aby se nám zatáhlo a zůstalo šťavnaté.
Vše zalijeme vodou a hrnec uzavřeme. Vaříme asi 60 minut, podle velikosti kohouta.
Po uvaření maso vyjmeme, šťávu přecedíme přes cedník a zbytek zeleniny prolisujeme do šťávy. Šťávu vrátíme na plotnu a přivedeme k varu.
Mouku si rozmícháme ve smetaně a vlijeme do šťávy. Vaříme do zhoustnutí asi 15 minut. Poté podle chuti dochutíme citronovou šťávou a cukrem. Můžeme podávat s oblíbenou přílohou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 890.84 kcal |
Protein: 104.86 g |
Sacharidy: 20.10 g |
z toho cukr: 8.82 g |
Tuk: 43.85 g |
z toho nas. MK: 12.58 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4094-kohout-na-smetane