Kohout na smetaně

Domácí kohout na smetaně je skutečnou pochoutkou. Maso je měkké, šťavnaté s příchutí zvěřiny. Jeho příprava je snadná a urychlit ji můžete vařením v tlakovém hrnci. Podávat můžete s knedlíkem, rýží, těstovinami.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Maso opláchneme, naporcujeme, osolíme, opepříme.
  2. V tlakovém hrnci rozehřejeme olej a zpěníme na něm na kousky nakrájenou cibuli. Přidáme nakrájenou kořenovou zeleninu, celý pepř, tymián, nové koření, hořčici a společně opékáme.
  3. Maso vložíme do hrnce a ze všech stran opečeme, aby se nám zatáhlo a zůstalo šťavnaté.
  4. Vše zalijeme vodou a hrnec uzavřeme. Vaříme asi 60 minut, podle velikosti kohouta.
  5. Po uvaření maso vyjmeme, šťávu přecedíme přes cedník a zbytek zeleniny prolisujeme do šťávy. Šťávu vrátíme na plotnu a přivedeme k varu.
  6. Mouku si rozmícháme ve smetaně a vlijeme do šťávy. Vaříme do zhoustnutí asi 15 minut. Poté podle chuti dochutíme citronovou šťávou a cukrem. Můžeme podávat s oblíbenou přílohou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 890.84 kcal | Protein: 104.86 g | Sacharidy: 20.10 g | z toho cukr: 8.82 g | Tuk: 43.85 g | z toho nas. MK: 12.58 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4094-kohout-na-smetane