Vaječný koňak, známý také jako "vaječňák", je sladký krémový nápoj, který si získal srdce mnoha lidí po celém světě. Jeho sametová textura a lahodná chuť ho činí ideálním doplňkem nejen do svátečního období.
Ingredience (1400 x mililitrů)
Postup přípravy
Žloutky s moučkovým a vanilkovým cukrem si vyšleháme do pěny.
Následně přidáme salka a smetanu a šleháme asi 5 minut.
Nakonec do žloutkové směsi vlijeme rum a důkladně prošleháme. Vaječný koňak přelijeme do skleněných lahví, uzavřeme a necháme alespoň týden v chladu uležet.
Na zdraví! :-)
Nutriční hodnoty (1 x mililitrů)
Energ. hodnota: 4.39 kcal |
Protein: 0.06 g |
Sacharidy: 0.61 g |
z toho cukr: 0.59 g |
Tuk: 0.09 g |
z toho nas. MK: 0.05 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4097-vajecny-konak