Gnocchi se špenátem a smetanovou omáčkou

Toto jídlo je skvělou volbou pro každého, kdo hledá jednoduchý, ale neodolatelně lahodný pokrm. Recept kombinuje jemnou texturu gnocchi, která je dokonale doplněna svěžestí špenátu a jemnou smetanovou omáčkou. Je to ideální volba pro přípravu večeře během týdne, když toužíte po něčem, co je rychlé na přípravu, ale přesto plné chuti. Dá se také skvěle doplnit kuřecím masem nebo lososem.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Gnocchi si uvaříme podle návodu na obalu.
  2. V pánvi si rozehřejeme máslo a opečeme na něm česnek nakrájený na tenké plátky.
  3. Jakmile se česnek rozvoní, přidáme mražený špenát a necháme povolit.
  4. Následně přidáme smetanu a promícháme.
  5. Necháme zhoustnout a následně dochutíme solí a přidáme nastrouhaný parmazán a oregano. Znovu promícháme.
  6. Nakonec přidáme noky, pečlivě promícháme a můžeme podávat. Dobrou chuť! :-)

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 598.70 kcal | Protein: 15.16 g | Sacharidy: 29.49 g | z toho cukr: 3.50 g | Tuk: 46.97 g | z toho nas. MK: 28.65 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4098-gnocchi-se-spenatem-a-smetanovou-omackou