Griotka

Nasbírejte višně a připravte se na jednoduchý recept, který vás po sedmi týdnech odmění lahodným likérem. A když se rozhodnete podělit o svůj domácí poklad, připravte se na vlnu nadšení a pochval od přátel a rodiny.

Ingredience (750 x ml)

Postup přípravy

  1. Višně si omyjeme a odtrhneme jim stopky.
  2. Připravíme si zavařovací sklenice (uzavíratelné) a do nich skládáme višně po jednotlivých vrstvách – každou vrstvu prosypeme cukrem. Na závěr zalijeme vodkou tak, aby hladina byla nad višněmi. Sklenice uzavřeme.
  3. Potom necháme obsah sklenic 7-8 týdnů macerovat na světlém místě.
  4. Potom griotku slijeme do lahví se šroubovacím uzávěrem. Višně uchováme v uzavíratelné sklenici a využijeme podle potřeby. Na zdraví! :-)

Nutriční hodnoty (1 x ml)

Energ. hodnota: 3.61 kcal | Protein: 0.01 g | Sacharidy: 0.45 g | z toho cukr: 0.44 g | Tuk: 0.00 g | z toho nas. MK: 0.00 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4103-griotka