Chutná vepřová směs, ke které se hodí rýže i bramborová příloha. Smetanou se podlévá až nakonec a na vypnuté pánvi, se smetanou už směs pouze prohřejte.
Ingredience (4 x porce)
Postup přípravy
Maso nakrájíme na větší kostky, důkladně osolíme, opepříme a promícháme. Na pánev dáme na sádlo restovat cibuli nakrájenou na kostičky.
Přidáme maso a provensálské koření, promícháme, krátce restujeme.
Mezitím nakrájíme petržel a mrkev na drobné kousky, přidáme k masu a podlijeme červeným vínem. Přidáme trochu vody.
Promícháme a přidáme bobkový list a prolisovaný česnek. Snížíme teplotu a pod poklicí dusíme asi 1 až 1,5 h.
Nakonec podléváme smetanou.
Nutriční hodnoty (1 x porce)
Energ. hodnota: 381.79 kcal |
Protein: 28.97 g |
Sacharidy: 11.84 g |
z toho cukr: 6.29 g |
Tuk: 19.81 g |
z toho nas. MK: 9.30 g
Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4124-veprove-s-korenovou-zeleninou-dusene-na-vine