Vepřové s kořenovou zeleninou dušené na víně

Chutná vepřová směs, ke které se hodí rýže i bramborová příloha. Smetanou se podlévá až nakonec a na vypnuté pánvi, se smetanou už směs pouze prohřejte.

Ingredience (4 x porce)

Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na větší kostky, důkladně osolíme, opepříme a promícháme. Na pánev dáme na sádlo restovat cibuli nakrájenou na kostičky.
  2. Přidáme maso a provensálské koření, promícháme, krátce restujeme.
  3. Mezitím nakrájíme petržel a mrkev na drobné kousky, přidáme k masu a podlijeme červeným vínem. Přidáme trochu vody.
  4. Promícháme a přidáme bobkový list a prolisovaný česnek. Snížíme teplotu a pod poklicí dusíme asi 1 až 1,5 h.
  5. Nakonec podléváme smetanou.

Nutriční hodnoty (1 x porce)

Energ. hodnota: 381.79 kcal | Protein: 28.97 g | Sacharidy: 11.84 g | z toho cukr: 6.29 g | Tuk: 19.81 g | z toho nas. MK: 9.30 g

Vytištěno z webu ekucharka.cz, recept si můžete prohlédnout na adrese https://www.ekucharka.cz/recept/4124-veprove-s-korenovou-zeleninou-dusene-na-vine