ekucharka.cz > Recepty > Procházení receptů

Recepty: česká, polévky

Počet receptů odpovídajících Vašemu výběru je 83
Obsahuje text:
Národní kuchyně:
česká (X)
Příležitosti:
vybrat
Hlavní ingredience:
vybrat
Chod:
polévky (X)
Diety:
vybrat

Řazení:
< Předchozí   1 3 4 5 6  
1.
Krémová polévka z kuřecích jater
100 g kařecích jater, malý květák, 1 l vody, 50 g másla, 40 g hladké mouky, 2 dl Smetany, muškátový květ, mletý pepř, sůl, petrželka, polévkové koření, žloutek
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
2.
Rychlá játrová polévka
30g tuku, 1 cibule, 1 lžíce hladké mouky, 1 3/4 l vody, 1/2 kostky masoxu, 1 konzerva játrové paštíky (120 g), 2-3 lžíce smetany, petrželka, 1 houska, 1 lžíce oleje, popř. sůl
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
3.
Gulášová polévka
200g hovězího masa bez kosti, 1 1/2 l vody, 100g cibule, 150 g brambor, 50g sádla, 15 g mleté papriky (podle chuti může být i mírně pálivá), 1 rajče (nebo 1 lžíce protlaku), 2 stroužky česneku, 40g hladké mouky, mletý pepř, majoránka, kmín, polévkové koření, petrželka, sůl
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
4.
Polévka s mletým masem
250g hovězího masa, 1 1/2 l vody, cibule, několik kuliček pepře, sůl, 20 g tuku, 30 g hladké mouky, 2 dl mléka, žloutek, pažitka
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
5.
Bujón se smaženými párky
3/4 l vody, 1 bujónová kostka masoxu, petrželka, sůl, 2 párky, trocha strohıhanky, 1 vejce, tuk na smažení
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
6.
Polévka s klobásou
4 středně velké brambory, 1 lžíce sádla nebo jiného tuku, kousek petržele, 1 malá cibule, kousek celeru, sůl, pepř, 1 žemle nebo krajíček chleba, 150 g kabanosu, petrželová nebo celerová nať
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
7.
Polévka z hovězího masa a hrášku
30 dkg hovězího masa, 1 lžička oleje, 1 cibule, 300 g mraženého hrášku, 4 rajčata dle chuti:sůl a zelená petrželka, 1 lžička másla a mouky
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
8.
Zeleninová polévka s fazolkami
80 g brokolice, půl stroužku česneku, 50 g kukuřice, 2 snítky petržele, půl lžičky oleje, 250 ml vývaru, 1 menší cibulka, sůl a pepř, 40 g mražených fazolí, 1 lžička zakysané smetany
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
9.
Zeleninová polévka s mandlemi
1 cibule, 1 mrkev, 50 g celeru, 1 lžíce oleje, 500 ml zeleninového vývaru, 150 g sterilovaných rajčat, 300 g bílých sterilovaných fazolí, 1 lžička oregana, 50 g špenátu, 20 g mandlových lupínků, 2 lžíce strouhaného sýra, sůl a pepř
  • 4/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4 z 5, hodnotilo 1 lidí
10.
Pórková polévka s houbami
1,5 litru zeleninového vývaru, 250 g pórku, 200 g čerstvých hub, 30 g másla, pepř, sůl, 60 g másla a 60 g hladké mouky na jíšku
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
11.
Špenátová polévka se smetanou
600 g čerstvého špenátu, 1 l zeleninového vývaru, 50 g másla, 2 větší brambory, 1 cibule, muškátový oříšek, 2 lžíce sladké smetany
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
12.
Jablková polévka
250 g petržele, 250 g celeru, 4 jablka, 30 g másla, 1 l zeleninového vývaru, půl lžičky šalvěje, 150 ml šlehačky, sůl a pepř.
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
13.
Vánoční kuřecí polévka s mandlovými knedlíčky
Na mandlové knedlíčky: , 100 g spařených a nakrájených mandlí, 2 vejce, 2 lžíce strouhanky, 1 lžíce nasekané kudrnky, sůl dle chuti, špetka muškátového oříšku, olej na smažení Na vánoční kuřecí polévku:půlka kuřete (cca 0,75 kg), 2 karotky, 1 petržel, 1 lžíce soli, 3 lžíce polévkového koření, 2 lžíce másla
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
14.
Foto Hrášková polévka s krutonky
600 g hrášku , 600 ml kuřecího vývaru , 1 střední cibule , 100 g másla , 300 ml smetany , špetka muškátového květu , 5 plátků toastového chleba nakrájeného na kostičky , sůl, pepř
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
15.
Vánoční rybí polévka 2
1-2 hlavy, 1 ocasní porce z kapra , 1 malá cibule , 2 lžíce másla , 3 lžíce kořenové zeleniny , 2 lžíce hladké mouky , 2-3 žemle , vnitřnosti z ryby , petrželka, bobkový list, muškátový květ, sůl, olej na osmahnutí
  • 5/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5 z 5, hodnotilo 1 lidí

Řazení:
< Předchozí   1 3 4 5 6  

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS