ekucharka.cz > Recepty > Procházení receptů

Recepty: jugoslávská, vegetariánské recepty

Počet receptů odpovídajících Vašemu výběru je 24
Obsahuje text:
Národní kuchyně:
jugoslávská (X)
Příležitosti:
vybrat
Hlavní ingredience:
vybrat
Chod:
vybrat
Diety:
vegetariánské recepty (X)

Řazení:
< Předchozí   1  
1.
Listový závin plněný bramborami
balíček listového těsta, nadrobno nakrájené syrové brambory, sůl, pepř, mouka na vyválení těsta
  • 0/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
hodnotilo 0 lidí
2.
Srbský salát
6 paprik, 6 rajčat, 3 cibule, sůl, olej, petrželová nať
  • 3.3/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3.3 z 5, hodnotilo 8 lidí
3.
Smažené, plněné papriky
4 papriky, balkanský sýr, 3 vejce, olivový olej, česnek, petrželová nať, vlašske ořechy, hladká mouka
  • 2.7/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2.7 z 5, hodnotilo 20 lidí
4.
Bramborové noky
750 g vařených brambor, 1 vejce, 1 žloutek, 250 g mouky, 40 g másla, sůl
  • 4.8/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.8 z 5, hodnotilo 28 lidí
5.
Cukráčky
1 kg polohrubé mouky, 5 vajec, 240 g moučkového cukru, 2 dl mléka, 250 g másla, 3 sáčky vanilinového cukru, 20 g amonia , 1 lžička soli , 2,5 dl pálenky, 250 g krystalového cukru
  • 4.9/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.9 z 5, hodnotilo 23 lidí
6.
Tatlije
TĚSTO: , 300 g krupice , 80 g cukru , 1 sáček vanilinového cukru , 1l mléka , 6 žloutků , 80 g másla nebo sádla ZÁLIVKA:1 kg krystalového cukru, 3,5 dl vody, vanilinový cukr
  • 4.7/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.7 z 5, hodnotilo 25 lidí
7.
Smažené lišky
1 kg hub lišek, 1 dl oleje, 1 cibule, 2 stroužky česneku, 2 bobkové listy, sůl, mletý pepř
  • 5/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
5 z 5, hodnotilo 24 lidí
8.
Hurmašice
TĚSTO:400 g hladké mouky, 100 g ztuženého pokrmového tuku, 200 g másla, 2 vejce, 2 žloutky, 3 lžíce kysané smetany, 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva SIRUP:500 g krupicového cukru, 4 dl vody, 2-3 kolečka citronu
  • 4.6/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.6 z 5, hodnotilo 24 lidí
9.
Tulumby
TĚSTO:250 g hladké mouky, 250 g hrubé mouky, 5 vajec, 1 l mléka, 2 dl oleje, sůl, 1 lžíce cukru, olej na smažení SIRUP:1 1/2 kg cukru, 5 dl vody, 2 citrony
  • 4.4/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.4 z 5, hodnotilo 34 lidí
10.
Vraní koláčky
250 g másla nebo sádla, 200 g medu, 1 vejce, 500 g mouky, 1/2 lžičky kypřícího prášku do pečiva, (mandle)
  • 4.8/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.8 z 5, hodnotilo 21 lidí
11.
Gorické štrukle smažené nebo vařené
TĚSTO:500 g mouky , 30 g droždí , 1 lžíce cukru , 2 lžíce másla , 3 vejce , asi 1 1/2 dl mléka , sůl NÁPLŇ:300 g jader vlašských ořechů, 100 g strouhanky, 50 g másla, 1 dl mléka, 1 vejce, 100 g rozinek, 100 g cukru
  • 4.7/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.7 z 5, hodnotilo 20 lidí
12.
Perverda
400 g polohrubé mouky , 1 vejce , špetka soli , 1 dl mléka , 450 g sušených švestek , 150 g sladké smetany , kousek celé skořice, olej, 50 g moučkového cukru, 200 g jader vlašských ořechů, 10 hřebíčků,
  • 4.8/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.8 z 5, hodnotilo 24 lidí
13.
Pašova pita
TĚSTO:500 g polohrubé mouky, 6 vajec, špetka soli NÁPLŇ:1 kg jader vlašských ořechů, 250 g rozinek, 250 g sádla, 100 g krystalového cukru ZÁLIVKA:500 g cukru, 1 dl vody
  • 4.9/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.9 z 5, hodnotilo 19 lidí
14.
Dalmatský koláč se svatojanským chlebem a fíky
TĚSTO:1 kg polohrubé mouky, 3 dl mléka, 30 g droždí, 80-100 g přepuštěného másla, 80-100 g cukru, kůra z 1 citronu, vanilinový cukr, 4-5 žloutků, špetka soli NÁPLŇ:500 g mletého svatojanského chleba, mléko, 500 g medu, kůra z 1 citronu, 3 hřebíčky, špetka skořice, 500 g sušených fíků, 140 g moučkového cukru, 1 vejce
  • 4.9/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.9 z 5, hodnotilo 15 lidí
15.
Artyčoky s hráškem
400 g hrášku, 150 g slaniny, 2 stroužky česneku, 12 artyčoků, 200 g mledé cibulky, 200 g strouhané veky, celerová nať, 1 dl oleje, sůl, mletý pepř, vývar
  • 4.8/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.8 z 5, hodnotilo 13 lidí

Řazení:
< Předchozí   1  

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS