ekucharka.cz > Recepty > Řecká lilková pánev

Řecká lilková pánev

Ingredience :

  • 2 velké lilky
  • 3 řapíky celeru
  • 2 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 3 lžíce olivového oleje
  • 2 ml koření sambal oelek
  • 800 g loupaných rajčat
  • 10 ml rozinek
  • půl lžičky rozmarýnu
  • 3 lžičky nasekané petržele
  • sůl
  • černý pepř

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Lilky omyjeme a pokrájíme na kousky. Osolíme je a dáme do cedníku. Necháme 45 minut zatížené talířem. Poté propláchneme pod tekoucí vodou a rukama vymačkáme tekutinu. Celer pokrájíme na kousky. Oloupeme cibuli a pokrájíme ji na dílky. Oloupeme česnek a pokrájíme ho na plátky. Cibuli s česnekem několik minut osmahneme na oleji. Přidáme lilky, sambal oelek, rajčata, hrozinky, rozmarýnu a petržel. Ochutíme pepřem a solí. Podle potřeby přidáme vodu a podusíme asi 30-40 minut. Podáváme s pečenými dílky brambor, kuskusem, rýží, omáčkou tzatziky a olivami.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je Jana87

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS