ekucharka.cz > Recepty > Řecké kuře

Řecké kuře

Ingredience (na 4 porce):

  • 1 kuře (nebo použijeme prsa či stehna na tácku)
  • plechovka drcených rajčat 400 g
  • 2 stroužky česneku
  • 100 ml bílého vína
  • oregáno
  • sůl
  • pepř dle chuti

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (45 min):

  1. Z kuřete odřízneme prsa a stehna, prsa přepůlíme, stehna rozdělíme na 2 části, odstraníme kůži a přebytečný tuk. V hrnci rozpálíme olej, přidáme opepřené části kuřete, osmažíme do zlatova, přidáme prolisovaný česnek, krátce zasmahneme, vlijeme víno a přidáme rajčata, osolíme a okořeníme oreganem. Necháme na mírném ohni dusit do změknutí. Přebytečná voda by se měla odpařit a zůstat jen hustá šťáva. Můžeme dochutit špetkou cukru. Příloha: dušená rýže promíchaná s nasekanou zelenou petrželkou.
  • 3.4/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3.4 z 5, hodnotilo 24 lidí
Autorem receptu je judita

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS