ekucharka.cz > Recepty > Ricottová rajčata na roketě

Ricottová rajčata na roketě

Ingredience (na 4 porce):

  • na osobu asi 280 kcal, 15 g bílkovin, 17 g tuků, 15 g sacharidů
  • 1 kg rajčat
  • 400 g ricotty
  • 2 lžičky olivového oleje
  • 2 stroužky česneku
  • 1 svazek bazalky
  • sůl
  • káyenský pepř
  • 1 svazek rokety
  • 2 lžíce citronové šťávy

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Rajčata dobře omyjeme, osušíme a neřízneme z nich vršky. Menší lžící vybereme dužinu.
  2. Ricottu utřeme s olivovým olejem do krému. Vmícháme nadrobno posekaný česnek. Bazalku opereme a otrháme lístky. Několik jich odložíme stranou, zbytek nakrájíme na nudličky a vmícháme do ricottového krému. Ochutíme solí a kayenským pepřem.
  3. Rajčata tímto krémem naplníme. Posypeme zbylými lístky bazalky a poprášíme kayenským pepřem. Roketu opereme, očistíme a osušíme. Rozložíme na talíře, na ně poklademe plněná rajčata a pokapeme citronovou šťávou.
  4. Tip: Ricotta je italský čerstvý syr s pouhými 8 % tuku v suš.; prodává se i u nás.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je samuraj

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS