ekucharka.cz > Recepty > Řízky a la Louis

Řízky a la Louis

Ingredience (na 4 porce):

  • 4 vepřové řízky
  • 1.25 dl bílého vína
  • 30 g másla
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 10 rajčat
  • 1 cibule
  • 1/4 l smetany
  • hladká mouka
  • sůl
  • mletý pepř

Postup přípravy :

  1. Řízky naklepeme, obalíme v mouce a zprudka opečeme po obou stranách na polovině másla a oleje. Potom je osolíme, opepříme, zalijeme vínem a necháme dusit do měkka. Můžeme přidat i sklenku koňaku.
  2. Rajčata rozpůlíme, posolíme, opepříme a na každé přidáme na špičku nože cukr. Pak všechna rajská jablíčka osmažíme na zbytku oleje a másla, na kterém jsme zpěnili cibulku. Rajčata klademe na tuk rozříznutou stranou a teprve po chvíli je opečeme i z druhé strany. Během pečení je ještě propichujeme vidličkou, aby šťáva lépe vytékala. Když šťáva zhoustne, odstavíme z ohně.
  3. Asi deset minut před podáváním znovu zahřejeme, zalejem smetanou a docela malou chvilku ještě dusíme.
  4. Hotové řízky klademe na servírovací mísu tak, že kolem masa naaranžujeme věnec z pečených rajských jablíček. Nejdříve zalijeme maso šťávou z vína a potom opečená rajská jablíčka omáčkou ze smetany. Teprve na míse vytvoří obě šťávy jídlo s neočekávanou chutí.
  5. Příloha: veka
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je minimax

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS