ekucharka.cz > Recepty > Rizoto s kuřecími játry a rozinkami

Rizoto s kuřecími játry a rozinkami

Ingredience (na 4 porce):

  • 400 g kuřecích jater
  • olej
  • 1 cibule
  • 100 g žampiónů
  • kari
  • citrónová šťáva
  • 300 g rýže
  • rozinky
  • sůl
  • kousek bujónové kostky
  • petrželka

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Kuřecí játra odblaníme, nakrájíme na stejně velké kousky, vložíme na drobně nakrájenou, na oleji zpěněnou cibuli, okořeníme kari, a dusíme, až játra změknou, při tom je pokapeme několika lžícemi vody. Žampióny nakrájíme na plátky, pokapeme citrónovou šťávou a podusíme doměkka.
  2. Rýži uvaříme ve vodě s přídavkem bujónové kostky a soli, měkkou scedíme, přidáme kuřecí játra, žampióny, přebrané, spařené a odkapané rozinky, usekanou petrželku, sůl a promícháme dvouzubou vidlicí. Při podávání můžeme rizoto posypat strouhaným sýrem.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je samuraj

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS