ekucharka.cz > Recepty > Ruskie brjožki

Ruskie brjožki

Ingredience (na 4 porce):

  • 1 balíček listového těsta
  • 600 g mletého masa(lepší je hovězí)
  • 1 střední cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 2 vejce
  • pepř
  • sůl
  • majoránka
  • kmín

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (1 hod 50 min):

  1. Listové těsto necháme rozmrazit, a na pomoučeném vále válečkem vyválíme na placku o síle 2-3 mm. Z takto připraveného těsta vykrájíme nožem čtverce cca. 8x8cm. Ponecháme na vále.
  2. Mleté maso smícháme s jedním vajíčkem,přidáme cibuli, třený česnek,osolíme, a podle chuti doupravíme pepřem a majoránkou.
  3. Takto upravené mleté maso necháme cca.1 hod odpočinout na chladném místě.
  4. Připravíme si polévkovou lžíci, kterou z masa vykrajujeme malé válečky, které klademe na již připravené čtverečky z litového těsta.Snažíme se válečky klást úhlopříčně tak, abychom mohli spojit protilehlé rohy čtverce.Pozor!Pokud nebudeme šetřit, a brjožki nacpeme k prasknutí, pak skutečně při pečení prasknou.
  5. Když máme protilehlé strany spojeny,ptřeme jednotlivé brjožky rozšlehaným vejcem, a posypeme kmínem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 15-20 min.
  6. Podáváme buďto jako hlavní jídlo, nebo jako chuťovku. Lze je jíst teplé i studené. Dobrou chuť.
4 z 5, hodnotilo 10 lidí
Autorem receptu je Neznámý

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS