ekucharka.cz > Recepty > Rybí pirožky

Rybí pirožky

Ingredience :

  • 1 balíček listového těsta
  • 1 konzerva ryb v tomatě (sleď, stavrida, salaka apod)
  • 1 lžíce hořčice
  • 1 cibulka
  • 50g slaniny
  • 3 vejce
  • mletý pepř
  • mletá paprika
  • sůl

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Na drobné kostičky rozkrájenou slaninu rozškvaříme v kastrůlku a osmažíme spolu s nakrájenou cibulkou dorůžova.
  2. Přidáme lžičku mleté papriky, necháme zpěnit a zalijeme nálevem z rybí konzervy. Rybí maso zbavíme kostí, rozmačkáme je vidličkou a dáme do kastrůlku. Směs přichutíme hořčicí, mletým pepřem a solí, vše podusíme, až se odpaří voda z nálevu, a odstavíme.
  3. Do odstavené horké náplně vmícháme dvě vejce a necháme ji vychladnout. Listové těsto vyválíme na obdélníkový plát o tloušťce asi 4 mm a rozřežeme jej na čtverce o rozměru asi 7×7 cm.
  4. Středy čtverců naplníme zchladlou náplní, přeložíme na trojúhelníkové pirožky a na okrajích je stiskneme. Pirožky potřeme rozšlehaným vejcem a upečeme v horké troubě dozlatova. Pirožky lze podávat horké i studené.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je feynman2nd

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS