ekucharka.cz > Recepty > Rybí polévka s fenyklem

Rybí polévka s fenyklem

Ingredience (na 6 porcí):

  • 500 g rybího filé
  • 4 bulvy fenyklu (800 g)
  • 4 cibule (asi 200 g)
  • zelenina do polévky
  • 1 stroužek česneku
  • 4 polévkové lžíce olivového oleje
  • 100 g předvařené rýže
  • 1 1/2 litru rybího nebo zeleninového vývaru
  • 1 kávová lžíčka nakládaného zeleného pepře
  • 2 bobkové listy
  • 250 g rajčat
  • sůl
  • čerstvě mletý
  • pepř
  • 2 polévkové lžíce sekané petrželky

Postup přípravy :

  1. Rybí filé opláchneme studenou tekoucí vodou, osušíme a nakrájíme na menší kousky.
  2. Od fenyklových bulev odřízneme stonky, odstraníme zahnědlá místa a lístky (pár jich necháme stranou), rovně seřízneme konce kořenů. Bulvy omyjeme a nakrájíme na osminy. Oloupeme a nakrájíme cibuli. Mrkev, celer, petržel očistíme, oškrábeme, omyjeme a nakrájíme na malé kousky. Stroužek česneku rovněž oloupeme a nasekáme nadrobno nebo prolisujeme.
  3. Rozehřejeme olivový olej a podusíme na něm asi 5 minut fenykl, cibuli, kousky zeleniny, česnek a rýži. Potom podlijeme rybím nebo zeleninovým vývarem a 10 minut povaříme. Slupku rajčat nařízneme do kříže, rajčata krátce spaříme a ihned zase ochladíme ve studené vodě, pak je oloupeme a odstraníme nasazení stopky. Dužninu nakrájíme na kostičky.
  4. Kousky rybího masa posypeme solí a pepřem a vložíme je společně s kostičkami rajčat do polévky. Nezakrytou polévku nyní asi 5 minut prohřejeme (nenecháme ji vařit).
  5. Omyjeme a osušíme zelené lístky fenyklu, nasekáme je a společně s petrželkou nasypeme do polévky. Podáváme ihned.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je mikmik

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS