ekucharka.cz > Recepty > Rybí vejce

Rybí vejce

Ingredience (na 4 porce):

  • 5 vařených vajec natvrdo
  • 5 lžic smetany
  • pažitka
  • 2 lžíce hořčice
  • 200 g pečeného rybího masa
  • citronová šťáva
  • sůl
  • sladkokyselá okurka
  • špetka cukru

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (30 min):

  1. Uvařená vejce na tvrdo oloupeme a rozpůlíme. Žloutky vydlabeme a vidličkou rozmačkáme. Polovinu žloutků smícháme se dvěma lžícemi smetany, pažitkou, přidáme 1 lžíci hořčice a vykoštěné pečené rybí maso. Osolíme a ochutíme citronovou šťávou. Směsí naplníme půlky vajec a urovnáme na mísu. Druhou polovinu rozmačkaných žloutků smícháme se třemi lžícemi smetany, lžičkou hořčice, osolíme, okyselíme citrónem a pokud máme rádi sladkokyselou chuť, také osladíme. Přidáme velmi jemně nasekanou okurku. Omáčkou přelejeme vejce na míse. Zdobíme hlávkovým salátem. Podáváme vychlazené s bílým pečivem.
5 z 5, hodnotilo 3 lidí
Autorem receptu je judita

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS