ekucharka.cz > Recepty > Rybízový koláč

Rybízový koláč

Ingredience (na 4 porce):

    TĚSTO:

    • 210 g hladké mouky
    • 140 g másla
    • 4 lžíce cukru
    • 1 v ejce
    • trochu soli

    NÁPLŇ:

    • 500 g rybízu
    • 200 g cukru
    • 2 vejce
    • 5 lžic mandlí
    • 3 bílky
    • máslo na vymazání formy

    Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

    nahrát obrázek

    Postup přípravy (30 min):

    1. Mouku prošijeme na vál, přidáme nakrájené máslo a rychle zpracuje s cukrem, solí a rozkvedlaným vejcem v těsto. Těsto necháme v chladu hodinu odpočinout.
    2. Očištěný rybíz dáme do mísy a posypeme 2 lžícemi cukru. Zbývající cukr utřeme s celými vejci a pak vmícháme oloupané nastrouhané mandle. Bílky ušieháme na pevný sníh, přidáme k němu mandlovou hmotu i rybíz a pečlivě promícháme.
    3. Těsto rozválíme na tloušťku 3-4 mm a dáme do vymazané dortové formy s odnímatelnjm dnem. Okraje vytáhneme do výšky 4 cm.
    4. Naplníme náplní a pečeme při 200 °C 35-40 minut tak, aby náplň příliš nezhnědla. Podle potřeby můžeme koláč během tepelné úpravy zakrýt alobalem, aby mandlová hmota zůstala světle zlatová.
    • 4.9/5 Hvězd.
    • 1
    • 2
    • 3
    • 4
    • 5
    4.9 z 5, hodnotilo 19 lidí
    Autorem receptu je judita

    Poslat recept mailem

    Uživatel

    Novinky mailem

    Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

    © 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
    Reklama | Kontakt | RSS