ekucharka.cz > Recepty > Rizoto z olihní

Rizoto z olihní

Ingredience (na 4 porce):

  • 500 g olihní
  • 8 lžic oleje
  • 1 menší cibule
  • 1 stroužek česneku
  • petrželová nať
  • mletý pepř
  • sůl
  • 2-3 lžíce vinného octa
  • 350 g rýže

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (50 min):

  1. Olihně očistíme, zbavíme hlavy, vnitřností a péra. Trychtýřovité tělo i očištěná chapadla nakrájíme na menší kousky. Na 5 lžících oleje osmahneme na drobno pokrájenou cibuli, přidáme nasekaný česnek a petrželku, opepříme, osolíme, přidáme olihně a zalijeme 2 lžícemi octa. Dusíme asi čtvrt hodiny. Podle potřeby podléváme vodou. Pak přidáme spařenou a propláchnutou rýži, přilijeme vodu a dovaříme vše do měkká. Nakonec zalijeme zbylým olejem, případně ještě dokyselíme octem a před podáváním necháme 10-15 minut odležet.
  • 4.4/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.4 z 5, hodnotilo 27 lidí
Autorem receptu je tomas

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2018 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS