ekucharka.cz > Recepty > Salát z těstovin a plodů moře

Salát z těstovin a plodů moře

Ingredience (na 4 porce):

  • 400 g mražených chobotniček (nebo kalamárů či sépií)
  • sůl
  • estragonový ocet
  • 150 g kořenové zeleniny
  • 2 rajčata
  • 2 barevné papriky
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 2 lžíce kremžské hořčice
  • olej
  • tabasco
  • cukr
  • 150 g těstovin
  • svazeček kopru
  • 1 citron na ozdobení

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (40 min):

  1. Plody moře necháme rozmrazit a mírně je naklepeme. Pak je blanšírujeme ve vroucí osolené vodě asi 5 minut a propláchneme ve studené. Svaříme přibližně 750 ml vody se solí, přidáme ocet a kořenovou zeleninu nakrájenou na nudličky a vložíme plody moře (voda má jen mírně perlit a nesmí bublat). Měkké necháme ve vývaru vychladnout a pak nakrájíme.
  2. Rajčata a papriky očistíme, omyjeme a nakrájíme. Cibuli nařežeme na kolečka, česnek utřeme. Hořčici vyšleháme se třemi lžícemi oleje dohusta a přidáme všechnu zeleninu i plody moře. Dochutíme octem, tabaskem, cukrem a solí. Směs necháme v připravené marinádě dobře rozležet (nejlépe přes noc).
  3. Těstoviny uvaříme ve slané vodě s několika kapkami oleje, propláchneme studenou vodou a přidáme do salátu. Vše promícháme a případně znovu dochutíme octem, cukrem, solía nakonec koprem. Na míse doplníme plátky citronu.
  • 4.9/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.9 z 5, hodnotilo 42 lidí
Autorem receptu je tomas

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS