Salát z těstovin a plodů moře


Ingredience


Postup přípravy

  1. Plody moře necháme rozmrazit a mírně je naklepeme. Pak je blanšírujeme ve vroucí osolené vodě asi 5 minut a propláchneme ve studené. Svaříme přibližně 750 ml vody se solí, přidáme ocet a kořenovou zeleninu nakrájenou na nudličky a vložíme plody moře (voda má jen mírně perlit a nesmí bublat). Měkké necháme ve vývaru vychladnout a pak nakrájíme.
  2. Rajčata a papriky očistíme, omyjeme a nakrájíme. Cibuli nařežeme na kolečka, česnek utřeme. Hořčici vyšleháme se třemi lžícemi oleje dohusta a přidáme všechnu zeleninu i plody moře. Dochutíme octem, tabaskem, cukrem a solí. Směs necháme v připravené marinádě dobře rozležet (nejlépe přes noc).
  3. Těstoviny uvaříme ve slané vodě s několika kapkami oleje, propláchneme studenou vodou a přidáme do salátu. Vše promícháme a případně znovu dochutíme octem, cukrem, solía nakonec koprem. Na míse doplníme plátky citronu.


Vytištěno ze serveru ekucharka.cz