ekucharka.cz > Recepty > Šašlik po Čerkesku

Šašlik po Čerkesku

Ingredience (na 4 porce):

  • 900 g skopového masa z kýty
  • 3 velké cibule
  • 40 g másla na polití

NA OBLOŽENÍ:

  • cibulová nať
  • rajčata
  • cibule
  • okurky
  • citrón a petrželka

MARINÁDA:

  • sůl
  • mletý pepř
  • 1 středně velká cibule
  • petrželka
  • 1 lžíce octa nebo citrónové šťávy

OMÁČKA TKEMALI:

  • 500 g sušených zakavkazkých oliv nebo švestek
  • 4 stroužky česneku
  • sůl
  • mletý pepř
  • mletá pálivá paprika
  • nať koriandru
  • petrželka
  • kopr
  • bazalka
  • případně 2 lžíce rajčatového protlaku a 200 ml smetany

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Sušené zakavkazké olivy nebo sušené švestky uvaříme doměkka a prolisujeme přes síto.
  2. Přidáme česnek utřený se solí, pepř, pálivou papriku, nakrájenou nať koriandru, petrželku, kopr a bazalku. Můžeme přidat i rajčatový protlak a smetanu.
  3. Necháme přejít varem.
  4. Omáčku používáme studenou jako přílohu ke grilovaným pokrmům, hlavně ze skopového nebo jehněčího masa.
  5. Maso ze skopové kýty omyjeme, zbavíme přebytečného tuku, nakrájíme na větší kostky, vložíme je do misky, osolíme, opepříme, přidáme jemně nakrájenou cibuli a jemně nasekanou petrželku. Necháme odležet, poté grilujeme.
  • 2.7/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2.7 z 5, hodnotilo 29 lidí
Autorem receptu je Neznámý

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS