ekucharka.cz > Recepty > Savojská bramborová polévka

Savojská bramborová polévka

Ingredience (na 4 porce):

  • 2 cibule
  • 5 mrkví
  • 4 brambory
  • 60 g másla
  • 2 lžičky hladké mouky
  • 1.5 l vody
  • muškátový oříšek
  • sůl
  • polévkové koření

Postup přípravy :

  1. Nadrobno pokrájenou cibuli osmažíme na másle do růžova, přidáme jemně nastrouhanou mrkev a za stálého míchání dusíme, až to zavoní. Pak teprve zaprášíme moukou a necháme ještě chvíli pražit. Zalijeme vodou. Potom přidáme na kostičky nakrájené brambory, polévkové koření, strouhneme muškátového oříšku a osolíme. Před podáváním bohatě posypeme sekanou pažitkou. Když není, nahradíme ji majoránkou, kterou přidáváme, jakmile polévku zalijeme vodou.
  2. Bramboračka je z překrásného Savojska, kraje dobrých lidí a vysokých alpských štítů. Je to polévka sytá, právě tak, jako naše husté horské bramborové polévky.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je minimax

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS