ekucharka.cz > Recepty > Segedínský guláš

Segedínský guláš

Ingredience (na 4 porce):

  • 600 g vepřového masa z ramínka
  • 400 g kyselého zelí
  • 2 dl smetany
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 40 g sádla
  • 1 cibule
  • česnek
  • kostka masoxu
  • mletá paprika
  • pepř
  • kmín
  • sůl

Postup přípravy (1 hod 15 min):

  1. Cibuli drobně nakrájíme a zpěníme na sádle. Přidáme na kostky nakrájené maso, zaprášíme paprikou, osmahneme, přidáme prolisovaný česnek, tlučený kmín, osolíme, opepříme a podlijeme vývarem z masoxu.
  2. Dusíme za častého míchání doměkka a podle potřeby, ale ne příliš, podléváme.
  3. Zelí udusíme na trošce sádla podlité vodou doměkka, pak přidáme k masu, promícháme, povaříme a zahustíme smetanou, ve které rozkvedláme mouku.
  4. Pokud je segedín málo červený, rozpustíme lžíci tuku, přidáme mletou papriku, zpěníme a vlijeme do guláše. Podáváme s knedlíkem.
  • 3.7/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
3.7 z 5, hodnotilo 258 lidí
Autorem receptu je Neznámý

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS