ekucharka.cz > Recepty > Sekaná pečeně

Sekaná pečeně

Ingredience (na 4 porce):

  • 50 g slaniny
  • 2 vejce
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 lžička škrobové moučky
  • 1 cibule
  • 4 stroužky česneku
  • 1/2 lžičky majoránky
  • 1/2 lžičky pepře
  • 1/2 lžičky drceného kmínu
  • sůl
  • 2 rohlíky, nakrájejte na kostičky na namočte v mléce
  • strouhanka na zahuštění
  • tuk do pekáčku
  • slanina (na povrch sekané několik plátků)
  • 600 g mletého masa, nejlépe přední hovězí maso (300 g), vepřový bůček (200 g) a uzené maso (100 g)

Postup přípravy (1 hod 10 min):

  1. Mleté maso osolíme a okořeníme, vmícháme nadrobno nakrájenou slaninu, vejce, mouku a škrobovou moučku, jemně nakrájenou cibuli, rozdrcený česnek, vymačkané rohlíky, dobře vše promícháme, nejlépe rukama namočenýma ve studené vodě, a směs zahustíme strouhankou.
  2. Na prkénku posypaném strouhankou vytvarujeme dvě šišky podle velikosti pekáčku, v němž je budeme péct, pekáček vymastíme tukem, a povrch sekané posypeme zbytkem na kostičky nakrájené slaniny. Podlijeme trochou vody a pečeme hodinu.
  • 4.1/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.1 z 5, hodnotilo 49 lidí
Autorem receptu je tomas

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2018 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS