ekucharka.cz > Recepty > Sibiřské pelmeně

Sibiřské pelmeně

Ingredience (na 4 porce):

  • 330 g hrubé mouky
  • 1 vejce
  • 1/2 lžičky soli
  • 1/8 studené vody
  • 1 vejce na potření

NÁDIVKA:

  • 200 g mletého hovězího masa
  • 200 g mletého vepřového masa
  • 2 lžíce strouhanky
  • 1 lžička soli
  • mletý černý pepř
  • 1 malá cibule
  • 1/2 lžičky cukru
  • 6 lžic studené vody
  • 8 lžič rozpuštěného másla

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (45 min):

  1. Na vál prosijeme mouku, uprostřed uděláme důlek, do kterého rozklepneme vejce, osolíme a nožem, za postupného přilévání vody, zaděláme těsto. Rukama vyhněteme tuhé hladké těsto a necháme asi 20 minut odpočinout.
  2. Nádivka: smícháme maso, strouhanku, sůl, pepř, cukr, vodu, přistrouháme oloupanou cibuli a vše promícháme.
  3. Odpočinuté těsto rozválíme na tenký plát a formičkou o průměru 4 cm na něm naznačíme kroužky. Vejce rozšleháme a kroužky jim pomažeme. Do středu každého kroužku dáme trochu nádivky, potom kolečka vykrojíme, v půli přehneme a okraje k sobě pevně přitiskneme.
  4. Pelmeně vaříme ve vroucí osolené vodě 8-10 minut, pak je rozdělíme na talíře a přelejeme rozpuštěným máslem.
  • 4.5/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.5 z 5, hodnotilo 67 lidí
Autorem receptu je Pejsek

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS