ekucharka.cz > Recepty > Skandinávská polévka

Skandinávská polévka

Ingredience (na 4 porce):

  • 400 g rybího filé
  • 0,5 l plnotučného mléka
  • 4 kuličky celého pepře
  • 1 plná polévková lžíce hladké mouky
  • 1/4 čajové lžičky muškátového květu
  • sůl
  • 2 polévkové lžíce sterilovaného hrášku nebo kukuřice

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (25 min):

  1. Nerozmrazené filé vaříme v 3/4 litru slané vody s pepřem (čím méně vody, tím lépe). Uvařenou rybu vyndáme, mouku smícháme s muškátovým květem, rozmícháme do hladka v mléce a přilijeme k vývaru. Za stálého míchání přivedeme k varu a asi 2 až 3 minuty povaříme. Pozor, aby se mléko nepřipálilo. Pak vátíme do polévky filé, přidáme hrášek a už jenom prohřejeme.
  • 2.2/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
2.2 z 5, hodnotilo 19 lidí
Autorem receptu je preclik

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS