ekucharka.cz > Recepty > Skopová kýta s bílými fazolemi

Skopová kýta s bílými fazolemi

Ingredience (na 4 porce):

  • 800 g skopové kýty
  • 150g kořenové zeleniny
  • 2 lžíce rajčatového protlaku
  • 2 středně velké cibule
  • 3 stroužky česneku
  • 250 g bílých suchých fazolí (nebo 2 konzervy fazolí v rajském protlaku)
  • 3 lžíce oleje
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 0,2 l červeného vína
  • pepř
  • sůl
  • petrželová nať

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (1 hod 20 min):

  1. Fazole přebereme, vypereme a přes noc namočíme v čisté neslané vodě. Druhý den je v téže vodě ještě jednou vypereme a uvaříme doměkka. Maso vykostíme, osolíme, opepříme, potřeme třeným česnekem, vložíme na pekáč a polejeme olejem. Po zapečení podléváme vodou. Přidáme na kolečka nakrájenou zeleninu a nakrájenou cibuli. Pečeme doměkka, potom maso vyndáme a šťávu vydusíme. Když se od ní odděluje tuk, zaprášíme ji moukou a osmahneme. Přidáme rajčatový protlak a chvíli mícháme, aby se spojil s tukem. Nakonec podlejeme vínem, povaříme, propasírujeme na fazole a dochutíme solí a pepřem. Maso krájíme na tenké plátky, klademe na talíři na porce fazolí a přizdobíme snítkou petrželové nati.
5 z 5, hodnotilo 25 lidí
Autorem receptu je tomas

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS