ekucharka.cz > Recepty > Skopový tokáň s kukuřičnými noky

Skopový tokáň s kukuřičnými noky

Ingredience (na 4 porce):

  • 500 g skopové kýty bez kosti
  • 60 g slaniny
  • 2 středně velké cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 0,2 l bílého vína
  • sůl
  • majoránka
  • pepř

NOKY:

  • 200 g jemné kukuřičné krupice (Inka)
  • 2 žloutky
  • 60 g másla
  • sůl
  • olej na smažení nebo sádlo

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (1 hod 20 min):

  1. Skopové maso odblaníme a nakrájíme napřed na tenké plátky a potom na nudličky. Slaninu nakrájíme na kostičky, rozškvaříme a osmažíme na ní jemně nakrájenou cibuli. Přidáme maso, osolíme, okořeníme a osmahneme. Mírně podléváme vínem s vodou vždy, když se tuk odděluje od šťávy. Jakmile maso měkne, přidáme do vydušené šťávy rajčatový protlak, chvilku jej osmahneme, aby se spojil s tukem, podlejeme a maso dodusíme doměkka.
  2. Kukuřičnou kaši zavaříme za stálého míchání ve vodě, aby se neudělaly hrudky. Do hodně husté kaše vmícháme čerstvé máslo, sůl a po vychladnutí žloutky. Dobře promícháme a lžičkou namočenou ve vodě nebo tuku vykrajujeme malé noky, které smažíme na tuku dorůžova. Podáváme k tokáni jako přílohu.
5 z 5, hodnotilo 23 lidí
Autorem receptu je tomas

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS