ekucharka.cz > Recepty > Sladkokyselá vepřová pečeně

Sladkokyselá vepřová pečeně

Ingredience :

  • 500 g vepřové pečeně bez kostí
  • 1 lžička mletého zázvoru nebo střední kousek
  • čerstvého
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 1/2 zelené papriky
  • 1/2 červené papriky
  • 1 okurka nakrájená na plátky
  • 1 lžíce rajčatového protlaku
  • 100 g (kompotovaného) ananasu
  • 100 ml pomerančové šťávy
  • 1 lžíce bramborové škrobové moučky
  • 1 lžíce tekutého tmavého medu
  • sůl
  • mletý pepř
  • olej na smažení (větší množství)

Marináda:

  • 1 bílek
  • 1 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžíce vody
  • 2 lžíce sójové omáčky
  • špetka soli

Postup přípravy :

  1. Maso nakrájíme na kostky cca 2,5 x 2,5 cm. Smísíme pečlivě všechny ingredience do marinády a maso jí zalejeme. Marinujeme 30 minut.
  2. Zázvor oloupáme a nadrobno usekáme. Česnek oloupáme a utřeme. Cibuli oloupáme a nakrájíme na plátky. Papriky umyjeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na stejné kousky jako maso.
  3. Marinované maso usmažíme na oleji o teplotě 190 °C na jasně hnědou barvu. Vyjmeme a necháme na hedvábném papíru okapat. Česnek a zázvor necháme na rozpáleném oleji zpěnit. Přidáme cibuli a papriky. Za stálého míchání 1 minutu smažíme. Přidáme pomerančovou šťávu, ocet, med, rajský protlak a bramborovou moučku. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Přidáme na kostičky nakrájený ananas a plátky okurky. Uvedeme do varu. Přidáme maso. Vložíme na mísu a podáváme.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je minimax

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS