Sladkokyselá vepřová pečeně


Ingredience

Marináda:


Postup přípravy

  1. Maso nakrájíme na kostky cca 2,5 x 2,5 cm. Smísíme pečlivě všechny ingredience do marinády a maso jí zalejeme. Marinujeme 30 minut.
  2. Zázvor oloupáme a nadrobno usekáme. Česnek oloupáme a utřeme. Cibuli oloupáme a nakrájíme na plátky. Papriky umyjeme, odstraníme jadérka a nakrájíme na stejné kousky jako maso.
  3. Marinované maso usmažíme na oleji o teplotě 190 °C na jasně hnědou barvu. Vyjmeme a necháme na hedvábném papíru okapat. Česnek a zázvor necháme na rozpáleném oleji zpěnit. Přidáme cibuli a papriky. Za stálého míchání 1 minutu smažíme. Přidáme pomerančovou šťávu, ocet, med, rajský protlak a bramborovou moučku. Za stálého míchání vaříme do zhoustnutí. Přidáme na kostičky nakrájený ananas a plátky okurky. Uvedeme do varu. Přidáme maso. Vložíme na mísu a podáváme.


Vytištěno ze serveru ekucharka.cz