ekucharka.cz > Recepty > Smažená játra s jablečnými řezy

Smažená játra s jablečnými řezy

Ingredience (na 4 porce):

  • 650 g moučnatých brambor
  • sůl
  • 150 ml smetany
  • 60 g másla
  • příp. muškátový oříšek
  • 600 g telecích jater (pokrájených na plátky)
  • 2 navinula jablka
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 4 cibule
  • 2 lžíce hladké mouky
  • pepř
  • 2 lžíce oleje

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (1 hod 10 min):

  1. Na kaši oloupeme brambory, omyjeme je a vaříme v osolené vodě asi 25 min. Scezené brambory rozmačkáme, vmícháme horkou smetanu, 40 g másla, osolíme, příp. okořeníme muškátovým oříškem (není nutné).
  2. Játra omyjeme pod tekoucí vodou, osušíme a odstraníme z nich všechny blány. Jablka oloupeme, vypíchneme jádřince, dužinu nakrájíme na plátky silné asi 1 cm a pokapeme ji citrónovou šťávou. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Troubu předehřejeme na 175 °C.
  3. Mouku smícháme s pepřem a obalíme v ní játra. V pánvi rozehřejeme olej a játra na něm opékáme z každé strany 3 min., potom je osolíme a udržujeme teplá v troubě.
  4. V jiné pánvi rozpustíme 20 g másla a jablka na něm z obou stran dozlatova opečeme. Pak je uložíme k játrům do trouby a rovněž udržujeme teplá. Ve vypečeném tuku osmahneme dozlatova kolečka cibule.
  5. Játra s plátky jablek a cibule a s bramborovou kaší rozdělíme na talíře a podáváme. Pokrm můžeme ještě ozdobit lístky šalvěje.
  • 4.7/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.7 z 5, hodnotilo 9 lidí
Autorem receptu je tomas

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS