ekucharka.cz > Recepty > Smetanová omáčka

Smetanová omáčka

Ingredience (na 4 porce):

  • 100 g prorostlé anglické slaniny
  • 800 g svíčkové nebo falešné svíčkové
  • 3 lžíce oleje
  • 2 bobkové listy
  • 4 kuličky nového koření
  • 6 kuliček černého pepře

OMÁČKA:

  • 2 větší mrkve
  • 2 petržele
  • 1 malý celer
  • 2 cibule
  • 400 ml vývaru z masa (masoxu)
  • 1 lžíce hladké mouky
  • 50 g másla
  • 200 ml šlehačky
  • sůl
  • cukr
  • ocet

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (24 hod):

  1. Slaninu nakrájíme na delší hranolky. Maso odblaníme, omyjemea protkneme slaninou. Potřeme jej olejem, obložíme kořením a necháme 1 den odležet.
  2. Zeleninu a cibuli rozkrájíme na tenké plátky. V hlubokém kastrolu rozehřejeme máslo a zeleninu opečeme. Přidáme maso i s kořením a za stálého obracení opečeme.
  3. Základ podlijeme trochou vývaru, přiklopíme a v troubě dusíme téměř doměkka. Téměř měkké maso odklopíme a necháme dopéci doměkka, pak jej vyjmeme a uchováme na teplém místě. Výpek v kastrolu zaprášíme moukou a na plotně zarestujeme (asi 10minut). Z výpeku vyjmeme koření. Zeleninu rozmixujeme, přilijeme šlehačku a ochutíme solí, cukrem a octem. Prošleháme a ještě necháme přejít varem.
5 z 5, hodnotilo 12 lidí
Autorem receptu je Pejsek

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS