ekucharka.cz > Recepty > Sójové maso na způsob španělských ptáčků

Sójové maso na způsob španělských ptáčků

Ingredience (na 2 porce):

  • 100 g sojového masa – plátky, kostky
  • 2 cibule
  • 3 lžíce tuku
  • 2 sterilované okurky
  • 2 natvrdo uvařená vejce
  • 2 lžíce plnotučné hořčice
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1 stroužek česneku
  • sůl

Nálev:

  • 1 kostka masoxu
  • 1 lžíce plnotučné hořčice
  • mletý pepř
  • sůl
  • 0,6 litru vody

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy (1 hod):

  1. Sojové maso přelijeme horkým vývarem, připraveným z masoxu a vody, přidáme hořčici, pepř, sůl, promícháme a necháme odležet. Na tuku zpěníme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme na plátky pokrájený česnek, zcezené sojové maso a vše osmahneme.
  2. Nálev ponecháme, zaprášíme moukou, doplníme hořčici, případně vodou a za občasného míchání zvolna 1/2 hodiny dusíme. Před ukončením do pokrmu přidáme nadrobno nakrájené okurky a znovu krátce povaříme. Podle chuti osolíme, můžeme dochutit i trochou nálevu z okurek.
  3. Jednotlivé porce posypeme na kostičky pokrájenými vejci a podáváme s rýží nebo houskovými knedlíky.
hodnotilo 0 lidí
Autorem receptu je samuraj

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS