ekucharka.cz > Recepty > Španělský ptáček bez ptáčku (tofu)

Španělský ptáček bez ptáčku (tofu)

Ingredience (na 3 porce):

  • 3 menší cibule
  • gulášové koření
  • pálivá paprika
  • zel. bujón
  • sůl
  • pepř
  • plnotučná hořčice
  • tmavá jíška Knorr instantní
  • kyselá okurka
  • vejce
  • tofu natural

Postup přípravy (20 min):

  1. Na rozpálený olej dáme 3 malé cibule nakrájené na kostičky, a necháme smažit až skoro dohněda (to je důležité pro konečnou chuť). Přidáme dvě lžičky gulášového koření (možná trochu více), špetku pálivé papriky, opražíme ještě více, přidáme zel. bujón, opepřit, osolit dle chuti, zalijeme vodou (ne příliš, raději doléváme postupně podle potřeby) a vaříme. Posléze přidáme lžičku plnotučné hořčice. Zahustíme tmavou jíškou, nakrájíme kyselou okurku (přepůlené kroužky), vejce natvrdo na proužky (není nutné), tofu natural na kostičky (cca 3cm), vše vložíme do omáčky a ještě chvíli povaříme, aby tofu dobře nasáklo chuť koření. Příloha rýže (či houskový knedlík).
  • 4.6/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.6 z 5, hodnotilo 19 lidí
Autorem receptu je kochanski

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS