ekucharka.cz > Recepty > Španělský vanilkový dort

Španělský vanilkový dort

Ingredience (na 8 porcí):

  • forma o průměru 26 cm
  • 250 g marcipánu
  • 150 g cukru
  • dřeň z 1 vanilkového lusku
  • špetka soli
  • 1 vejce
  • 6 žloutků
  • 6 bílků
  • 150 g mouky (nejlepší je hrubá mouka)
  • 50 g škrobové moučky
  • 60 g nasekané čokolády na vaření
  • 200 g čokoládové polevy
  • 20 g nasekaných pistácií
  • máslo na vymazání formy

Postup přípravy (1 hod 30 min):

  1. Formu vymažeme máslem. Troubu vyhřejeme na 190°C. Marcipán, polovinu cukru, sůl, vanilkovou dřeň, vejce a žloutky utřeme do pěny. Z bílků a druhé poloviny cukru ušleháme pevný sníh a přidáme do marcipánové směsi. Přidáme prosátou mouku a škrobovou moučku a nakonec nasekanou čokoládu. Těsto nalijeme do formy, povrch uhladíme.
  2. Pečeme 45 až 60 minut na druhé příčce odspodu. Upečený dort vyklopíme na kuchyňskou mřížku a necháme vychladnout. Ve vodní lázni rozpustíme čokoládovou polevu, nalijeme na dort a rozetřeme. Ještě než poleva ztuhne posypeme dort sekanými pistáciemi.
  • 4.5/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.5 z 5, hodnotilo 35 lidí
Autorem receptu je tomas

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS