ekucharka.cz > Recepty > Srnčí ragú sv. Petra

Srnčí ragú sv. Petra

Ingredience (na 6 porcí):

  • 1kg srnčího předního masa
  • 100g kořenové zeleniny
  • 1 cibule
  • 4 lžíce rajčatového protlaku
  • 3 lžíce hladké mouky
  • půl citrónu
  • 2 lžičky cukru
  • ocet
  • červené víno
  • divoké koření
  • několik žampiónů
  • tuk
  • sůl

Tento recept zatím nikdo nenafotil. Buď první.

nahrát obrázek

Postup přípravy :

  1. Srnčí přední maso zbavíme loje, opláchneme vlažnou vodou a nasekáme na malé kousky.
  2. Zeleninu a cibuli očistíme, nakrájíme na plátky a dáme na tuk do kastrolu s cukrem a divokým kořením osmahnout dozlatova.
  3. Základ zalijeme vodou, vmícháme srnčí maso a dusíme pod poklicí doměkka.
  4. Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, přidáme hladkou mouku a po zasmahnutí zalijeme vývarem nebo vodou. Rozmícháme a povaříme za stálého míchání vařečkou.
  5. Omáčku dochutíme protlakem, octem, cukrem, citrónem a před koncem varu přidáme trochu červeného vína.
  6. Omáčku propasírujeme přes jemný cedník zpět na maso.
  7. Žampióny očistíme, nakrájíme na čtvrtky a vložíme do omáčky s masem krátce podusit.
  8. Vhodnou přílohou jsou houskové knedlíky nebo bramborové krokety.
  • 4.3/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.3 z 5, hodnotilo 11 lidí
Autorem receptu je Neznámý

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS