ekucharka.cz > Recepty > Studená polévka tarator

Studená polévka tarator

Ingredience (na 4 porce):

  • 2 stroužky česneků
  • sůl
  • mletý bílý pepř
  • 3 lžíce rostlinného oleje
  • 300 g bílého jogurtu
  • 500 g salátové okurky
  • 250 ml smetany
  • svazeček kopru
  • jádra z 8 vlašských ořechů
  • 2 lžíce strouhanky
  • plátky okurky na ozdobení

Postup přípravy (15 min):

  1. Stroužky česneku utřeme se solí i pepřem, dáme do misky a za stálého mícháni přiléváme olej. Okurku oloupeme, nakrájíme na kostičky nebo nahrubo nastrouháme a promícháme s olejem.
  2. Kopr i jádra vlašských ořechů nahrubo nasekáme. Jogurt našleháme se smetanou a 250 ml vody, přidáme kopr, vlašské ořechy a vše promícháme se směsí v misce. Necháme dobře vychladit.
  3. Strouhanku opražíme na pánvi bez tuku. Polévku ozdobíme tenkými plátky okurky, posypeme strouhan-kou a podáváme.
  • 4.8/5 Hvězd.
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4.8 z 5, hodnotilo 52 lidí
Autorem receptu je tomas

Všechny obrázky:

Poslat recept mailem

Uživatel

Novinky mailem

Chete dostávat přehled nových receptů a novinek na email?

© 2003-2017 ekucharka.cz Všechna práva vyhrazena. Veřejné šíření obsahu tohoto serveru je zakázáno.
Reklama | Kontakt | RSS